Waarom zijn we zo voordelig?

Heelsweb en de winkel Heers&Heels hebben zeer voordelige schoenen en accessoires. Omdat ik vaak de vraag krijg hoe ik daar nog op kan verdienen zal ik hier uitleggen hoe dat komt.

 

Handig inkopen:

Ik zoek internationaal naar de mooiste producten voor de laagste prijzen. En dit zijn niet de producten waar iets mee scheelt, zoals je bij andere discounters vaak ziet. Meestal zijn het juist de laatste spullen die er nog zijn. De groothandels hebben dan nog maar een beperkte voorraad van het product. Ze verkopen dan met korting, omdat grote winkels hier niet meer veel mee kunnen. Maar ik als kleine ondernemer wel.

 

Alles zelf doen:

Ik heb geen personeel en doe daadwerkelijk alles zelf. Hierdoor is Heers&Heels 's ochtends niet open. Dan komen er toch niet zoveel mensen winkelen als in de middag. In plaats daarvan ben ik 's ochtends bezig met de webshop. Die ik volledig zelf gemaakt heb en zelf onderhoud. Ook maak ik mijn eigen advertenties en doe ik mijn eigen administratie. Hierdoor hoef ik geen personeel te betalen. Dat scheelt veel geld.

 

Geen chique gedoe:

Ik bespaar enorm op vaste lasten. Omdat de winkel aan huis is betaal ik geen huur voor een winkelpand, dat scheelt duizenden euro's per maand. Ook de webshop is geen chique op maat gemaakte site, maar gewoon een betaalbare site waar ik zelf alles voor doe. In de winkel staat geen chique kassasysteem. Mijn tablet is mijn kassa. Dat is wel zo voordelig. De bonnen krijg je standaard via mail, waardoor ik niet eens printbonnen of inkt moet kopen (hoewel je altijd een papieren bon krijgt als je er naar vraagt). Chique prijskaartjes heb ik ook niet nodig, met een benzinestift kan ik de prijzen ook wel noteren. En ik heb geen etaleur nodig, daar gebruik ik mijn eigen creativiteit wel voor. 

 

Eerlijke prijzen:

Er zijn veel webshops die niet helemaal eerlijk zijn met hun prijzen. De grootste namen maken vaak gebruik van gratis verzending. Dat klinkt heel interessant. Maar geloof mij, die verzendkosten betaal je gewoon op je producten. Ze hebben zoveel winst op die spullen, dat ze geen verzendkosten meer aan hoeven te rekenen. Bij mij is de winst op een product niet zo groot, waardoor ik de verzendkosten die ik maak door moet rekenen aan de klant. Dat vind ik wel zo eerlijk. En je hebt altijd de mogelijkheid om gratis je bestelling in de winkel af te halen. 

Daarnaast werken veel webshops met dropshipping; dat betekent dat de producten eigenlijk van een ander bedrijf komen. Hierdoor is alles wat duurder, want er moeten twee bedrijven op verdienen. Bovendien kan de verzendtijd daardoor oplopen. Ik heb al mijn producten op voorraad. Hierdoor hoeft niemand anders erop te verdienen en kan ik ook nog snel leveren.

 

Geen merken en dure reclames:

Bekende merken en chique reclamecampagnes, daar geef ik nu eens niks om. Mijn producten zijn niet van bekende merken, maar dat betekent echt niet dat ze daardoor minder goed zijn. Bekende merken vragen veel geld omdat ze ook veel uitgeven aan dure reclames. Als je merkschoenen koopt, koop je daar een imago bij. Daar hebben reclamebureau's lang over nagedacht en dat zie je in de prijs terug. 

Ik vind het vooral belangrijk dat je zelf je imago bepaald. Jij draagt waar jij je goed bij voelt. Een ander hoeft jou niet te zeggen wat jij zou moeten dragen. Want als je helemaal jezelf kan zijn dan straal je. En dan zie je er pas echt goed uit!

 

Ten slotte...

Ik vind het erg belangrijk dat lage prijzen niet ten koste gaan van service of kwaliteit. Daarom sta ik altijd klaar om je te helpen, of het nu in de winkel is of in de webshop. Als je vragen hebt of opmerkingen, laat maar weten! En kijk ook gerust eens op onze klantenservice pagina, daar vind je misschien ook al een antwoord op je vragen.

Tot binnenkort, in de Heers&Heels of hier op Heelsweb.